Joyzine.se


Recension - Skiva

Lastkaj 14
På andra sidan horisonten (ep), 2004
Skivbolag: Second Class Kids
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-05-25
Hemsida: www.lastkaj14.tk

Jag hade intalat mig själv att bara bedöma musiken och inget annat (man vet ju hur det blir annars), men när skivan ljuder om och om igen blir jag sur. Jag kan inte låta bli att irriteras över det textmässiga innehållet. Att dessa vänstervridna punkare aldrig tröttnar på att sitta på sina kammare och lipa. USA är skit, de som har pengar är onda, folk låter sig blint ledas av makthavare, textkoncepten är så klassiska och uttjatade att det är löjligt. Allt som oftast känns det dessutom som om kunskapen om ämnena inte är de bästa. Jag får intrycket av att allt i grund och botten handlar om avundsjuka! Lastkaj 14 passar utmärkt in på den här beskrivningen och kan stoppa sina texter där solen inte skiner.

Det är synd att jag tröttnar så otroligt på texterna ty rent musikaliskt är ”På andra sidan horisonten” bra. Framförallt ståtar den med krossande bra sång signerad en viss Skumdum-kändis. Fem låtar fet trallpunk handlar det om och det låter som trallpunk brukar, med några extra vassa toppar. Produktionen är dessutom förvånande slagkraftig.

Bästa spåret är skönt svängande En ny tid som påminner en hel del om det Skumdum gör. Har du den minsta fäbless för trallpunk kommer du rådigga Lastkaj 14 och säkerligen även lyckligt slicka i dig textbudskapen. Jag tycks nämligen vara en av få som gillar musiken, men sätter stämpeln patetiskt på lyriken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lastkaj 14 (2011-01-01)
Lastkaj 14 (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner