Joyzine.se


Recension - Skiva

Lastkaj 14
Som en dålig film, 2011
Skivbolag: Bells On Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-14
Hemsida: www.lastkaj14.com

Trallpunken är död, länge leve Lastkaj 14, eller vad säger man? Trallpunken har inte varit på modet på väldigt många år, ändå fortsätter gruppen enträget att mangla melodiska aggressionskarameller som om ingenting hänt.

Lastkaj 14 är fortfarande arga på samhället och ger hals genom elva melodier. Hetsigt driv, melodiska krokar, politiska texter, så där som trallpunk alltid låtit och alltid kommer låta. Ändå påstår ensemblen att de gjort en platta som är nyskapande inom trallpunkgenren. Det har jag svårt att höra. Går det ens att förnya ett koncept som detta? Jag har svårt att se det. ”Som en dålig film” är klassisk trallpunk. Knappast det vassaste ni hört, men klart hörvärt för alla med minsta lilla smak för punk.

Mest imponerande är emellertid att gruppen envist fortsätter hålla trallfanan högt även när den ivriga ungdomsentusiasmen för länge sedan blåst förbi. Det är friskt och befriande på något sätt, men ålderstendenser finns. I ironiska Visst fan har vi kul, där gänget gör upp med att det faktiskt rätt sällan är riktigt kul på krogen, sjunger man glatt om att det spelas Scooter och E-type på högsta volym. Just där blir det tydligt att Lastkaj 14 är dinosaurier. Scooter och E-type använder väl bara folk som inte varit på nattklubb på många år som markörer i tider då herrar som Swedish House Mafia, Avicii och David Guetta nästan både hunnit komma och gå?

Ändå låter ”Som en dålig film” precis så där ungdomligt vital som trallpunk alltid gjort. Trallpunken är död, länge leve Lastkaj 14, eller vad säger man?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lastkaj 14 (2004-01-01)
Lastkaj 14 (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner