Joyzine.se


Recension - Skiva

Lastkaj 14
I brist på annat, 2010
Skivbolag: Junkyard Entertainment
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-10-27
Hemsida: myspace.com/lastkaj14

Det som överraskar mest med ”I brist på annat” är att Lastkaj 14 fortfarande är vid liv. Visst låg bandet på is ett antal år och visst är det inte samma uppställning som utgör gruppen idag som när det begav sig senast, men bandet existerar ändå fortfarande. Det brukar ju annars vara mer regel än undantag att spexigt döpta trallpunkorkestrar dansar några år för att sedan försvinna.

Överraskningen att Lastkaj 14 fortfarande gör musik är emellertid ganska ensam, för den musik man skapar är sannerligen inget nytt under solen. Lite dragspel och en tangoflirt ändrar inte på det faktum att ”I brist på annat” är trallpunk enligt trallmodellen rakt upp och ner. Som ett mjukare Asta Kask, tonsäkrare räkor eller allvarligare De Lyckliga Kompisarna. Trallpunk som den alltid låtit och alltid kommer låta.

Att herrarna som utgör lastkajen sedan är duktigare musiker än många andra inom sin genre antecknas på pluskontot. ”I brist på annat” må vara förutsägbar och svajar lite i klassen på låtmaterialet, men det låter bra och framförs skickligt. Det är en liten nostalgisk passus i musiklyssnandet som är lika välkommen som den är förgänglig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lastkaj 14 (2004-01-01)
Lastkaj 14 (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner