Joyzine.se


Recension - Demo

Guile
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-11
Hemsida: myspace.com/guile-sweden

Att det måste vara något i vattnet i Umeå är knappast någon nyhet. Staden har under en väldigt lång tid haft en blomstrande musikscen och inte minst sprutat ut högkvalitativa punkband på löpande band. Men metalscenen går heller inte av för hackor och visst verkar det som att det även ligger något melankoliskt rockämne och väser i det där vattnet också.

Efter succéer som Khoma och Cult Of Luna kommer nu ännu ett band med yviga gester från björkarnas stad. Lägg namnet Guile på minnet.

De två omnämnda gängen är tydliga markörer för var det den här duon landar musikaliskt. De målar med breda penslar, skapar stora stämningar och låter precis allt gå i moll. Men det handlar inte om någon ripoff. Guile har sitt eget uttryck och travar inte bara efter.

I de allra tyngsta partierna tycker jag mig höra likheter med Brian ”Head” Welchs allra mest sotade soloalster och när musiken är så skör och bräcklig att den nästan faller sönder drar jag paralleller till lysande Minora. I och med det har ni nog en ganska god bild av hur den här akten låter. Det är mörkt, men ändå vackert.

Lite mer filande på låtmaterialet och Khoma bör inte känna sig som ohotad etta på tronen över stämningsfulla rockband från Umeå.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Promopop - Johan Berger
Christina Aguilera (1999-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner