Joyzine.se


Recension - Skiva

Wheeler
S/t, 2011
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-18
Hemsida: wheelermusic.se

Joyzine skrev om Eddie Wheeler redan 2007, så väl i intervju- som recensionsform. Hans livsöde är sådant att det är värt att berätta om, så väl ur rent mänskligt som musikaliskt perspektiv.

Trots att han på grund av en skelettsjukdom varit rullstolsbunden sedan födseln har Eddie aldrig låtit handikappet stå ivägen för drömmen om att spela musik. Det har resulterat i en rad utlandsspelningar, föreläsningar och en roll som positivt exempel för andra ungdomar i liknande situation. Det vore samtidigt rent naivt att inte tro att livssituationen påverkat det känslospektra som finns i hans musik.

Hjulen har med andra ord varit i rullning länge, men det är först nu som det kommer ett regelrätt debutalbum och då har Wheeler hunnit utvecklas till en duo. Någonstans längs vägen anslöt sessionmusikanten Henrik Nordahl som heltidsmedlem och tillsammans har de mejslat fram den självbetitlade debuten.

Det handlar om akustisk popmusik med mycket text och mycket känslor. Singer/songwriter-prägeln är stark och texterna avhandlar livet ur perspektiv som säkerligen går att applicera allmängiltigt på de flesta men som givetvis är sprungna ur bandmedlemmarnas egna situationer. Bitvis är det riktigt starkt, inte minst i den inledande duon Allt för dig och Catch samt Drömmar.

Det vackra, känslofulla stuket känns dock lite enformigt över åtta låtar. Lika gripande som det är i de vassaste stunderna, like slentrianmässigt känns det när melodierna inte riktigt förmår greppa tag. Således önskar jag aningen mer variation när den här intressanta duon tar tag i att skriva material till nästa skiva.

Läs också vår intervju med Eddie Wheeler från 2007: här

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Eddie Wheeler
Eddie Wheeler ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner