Joyzine.se


Recension - Demo

Walter Ego
Demo 2
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-23
Hemsida: www.walterego.se

De värsta Thåström-flirtarna är borta på Stockholmarna, Walter Egos nya demoinspelning. Bandets förra ansträngning hade som bekant många drag gemensamt med Imperiet och Ebba Grön och tycktes som ett resultat av idoldyrkan. Tyvärr är avsteget från idolens väg något som inte är helt positivt för Walter Ego. Det verkar helt enkelt som det inte finns särskilt mycket bakom ytan av Thåström-beundrande.

Sången är inte alls lika punksläpig den här gången. Nyanserna i rösten finns självfallet kvar, men den värsta raspigheten är bortslipad. Större skillnad är det i musiken. Walter Ego lånar lite från punken, men rotar sig framförallt i rock n’roll. Något som i teorin borde passa gänget väl. Men de tycks inte ha kraft nog att genomföra sin vision. Musiken på ”Demo 2” gör ett särdeles anonymt intryck.

Där man på den första demon kunde charmas av Thåström-beundrandet faller det här ganska platt. Walter Ego har inte kunskap nog att skapa ett eget sound, i alla fall inte ett tilltalande sådant. Följaktligen bjuds vi lite trötta riff och refränger som inte förmår greppa tag. Jag hade i ärlighetens namn förväntat mig lite mer av det här karriärsteget. Men Walter Ego har mycket att jobba med. Plus dock för Den förlorade generationen som är ett gott steg på vägen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Walter Ego ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner