Joyzine.se


Recension - Demo

Walter Ego
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-12-13
Hemsida: www.walterego.se

Ser man bara till charmfaktorn är det här helt lysande. Popinfluerad Ebba Grön-punk med en sångare släpigare än självaste Thåström kan väl få vem som helst att stampa takten? Walter Ego balanserar på en tunn linje mellan Ebba Grön och Imperiet-land. Mer popigt än Ebba, men inte alls maskinellt så som Imperiet. Att bandmedlemmarna drar i salamin (gitarristen Sussie borträknad, hon rastar något helt annat) lyssnande på Thåström-verk står dock utom alla tvivel. Charmigt.

Av tre kompositioner på den här demoinspelningen är två riktigt starka medan avslutande Maria är någon form av halvt misslyckad punkfunk. Sådana territorier borde Walter Ego hålla sig borta ifrån. Istället är det i rent mjukpunkland bandet ska husera. Sthlm-Hamburg är en fin bit.

Jag behöver väl knappast upplysa om att den nasala sången framförs på svenska? Vi bjuds på lite magsur samhällskritik och sköna samtidsbetraktelser precis i den linje föregångarna arbetade. Om Ebba Grön uppstått idag är det mycket möjligt att de skulle låta precis så här. Det är nästan så jag tror att även bandnamnet är en blinkning åt idolens håll.

Jämfört med demomusikanten Mäbe ger Thåström-radarn inte riktigt lika kraftigt utslag för Walter Ego. Men nästan. Ett problem – om man ser förbi det där med charmen – är att bandet tycks ganska nöjt. Att de inte vill försöka svänga till en egen touch på materialet. Detta plus att samtliga spår inte riktigt håller gör att jag gärna lyssnar på mer material innan jag ger ett slutgiltigt utlåtande. Till dess nöjer vi oss med charmpoängen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Walter Ego ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner