Joyzine.se


Recension - Skiva

With Passion
What we see when we shut our eyes, 2007
Skivbolag: Earache
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-24
Hemsida: www.withpassionmetal.com

Här har vi ännu ett gäng vältränade, propert friserade, amerikanska killar som tycker att det är häftigt att vara duktig på matematik och ha fingrarna i otaliga syltburkar samtidigt. Att skivbolagen inte tröttnar på att signa sådana band. Att journalister inte tröttnar på att hylla dem och inte minst, att publiken inte tröttnar på att betala för att höra dem!

Visst, jag är den första att erkänna att Sacramentos With Passion är ruggigt duktiga musiker. Men det gör dem inte till ett bättre band. Snarare tvärtom. När de, ivriga att klämma in så många olika stilar som möjligt, kastar sig från fläskig death metal till hardcore, till jazz och ren muzak är de inget annat än ointressanta. Det är musikalisk ekvilibrism på hög nivå, men kompositionsmässigt är det bara skräp. Ett tomt skal utan något som helst innehåll.

Det jag stör mig mest på är dock att hela den här grejen är tagen till sin spets för länge sedan och att With Passion bara surfar på något som andra byggt upp. De paddlar ivrigt bakom Relapse-bandens framfart och hoppas innerligt att det ska finnas hungriga fans kvar att kapitalisera på. Dillinger Escape Plan har redan gjort hela den här matematikgrejen och de har gjort den bättre. With Passion ser rent av även ut som likadana svärmorsdrömmar som sina föregångare.

Jag gillar när trumslagaren Greg Donnelly snubblar in i sina mest jazziga partier och blir överraskad av några djärva heavy metalslingor. Men hur mycket jag än försöker kan jag inte tycka att ”What we see when we shut our eyes” är särskilt bra. Den här utflippade genren fick sitt stora genomslag för att den från början hyllades av kåta musikkritiker. Sådana som jag själv som i jakten efter att verka speciella plussade vansinnigt för allt som var udda. Det är samma krisande herrar som fortfarande sitter och hypar band som With Passion på ren slentrian.

Saken är bara den att en pryl som inte var särskilt kul ens första gången är det sannerligen inte i en tredje våg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner