Joyzine.se


Recension - Skiva

Iced Earth
Tribute To The Gods, 2002
Skivbolag: Century Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-10-14
Hemsida: www.icedearth.com

Iced Earth har många järn i elden och vägrar envist att ta ledigt från sin musikaliska mission. Inte nog med att de återsläppt tre av sina tidigare verk och givit ut megaboxen ”Dark Genesis” sedan 2001 års ”Horror Show”. Nu är de dessutom aktuella med en tribute-skiva till hårdrockvärldens stora ikoner.

Det ska sannerligen erkännas att jag inte är något större fan av den tidiga och mer traditionella hårdrocken. Jag har så att säga inte växt upp med den och aldrig bundit några starka band med dess enkla energi. Även om jag inte avgudar banden som sådana, är jag lika förförd som de flesta andra av vissa monsterhitar. Ni får gärna kalla det dåligt, oprofessionellt eller kommersiellt om ni känner behov av det, men sådan är den nakna sanningen. Ska den gamla hårdrocken fram ska det vara dansgolvsvältarna (några skivor exkluderade). Där träffar Iced Earth precis rätt. På ”Tribute to the gods” gör de covers på några av de allra vassaste gamla stänkarna.

AC/DC är ett band som jag ägnat många diskussioner åt att argumentera emot. Alla älskar australiensarna, utom jag. Här går jag dock på reträtt för Highway to hell är en riktig pärla och Iced Earth gör den helt okej. Lägg därtill magiska versioner av The number of the beast (Iron Maiden) och God of thunder (KISS) så har ni knappa kvartens underbar musikunderhållning.

Även om Iced Earth visar sig från sin bästa sida och bekräftar att de är duktiga musikanter når de dock inte hela vägen. Originalen brukar ju allt som oftast knäcka covers och så är även fallet här. Att toppa Creatures of the night (KISS) från –82 går liksom inte. Iced Earth gör ett kanonjobb och gör faktiskt alla låtarna med hedern i behåll, men originalen vinner. Och egentligen tycker jag att tributeskivor är ganska onödiga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Iced Earth (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner