Joyzine.se


Recension - Skiva

Långfinger
Skygrounds, 2010
Skivbolag: Beduin/Recordheaven
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-12-27
Hemsida: myspace.com/langfingerband

Långfinger är ett svenskt band med engelska och amerikanska förebilder som Led Zeppelin och Queens of the Stone Age. Det är snärtiga gitarrer, tungt rumlande trummor och en märkbar lekfullhet i låtarna. Just lekfullheten är Långfingers största behållning, låtar som Skygrounds som utan att det märks glider över i udda taktarter och oväntade gitarriff som i inledande Herbs In My Garden gör ”Skygrounds” till en skiva med kvalitéer som många rockskivor saknar i dag.

Problemet med Långfinger är att de inte alltid har låtskrivandet på plats. De är duktiga instrumentalister och har bra idéer men trots det finns det flera låtar på skivan som trampar vatten i ett fantasilöst rockträsk. Att jag har svårt för sångaren Victor Crusners sätt att använda rösten, beror nog på att man hör hans kapacitet men istället för att utnyttja den består mycket sången ofta av potenta vrål, vilket i flera sammanhang ger ett fånigt intryck.

Men Långfinger ska ändå ha cred för de kan överraska och jag är övertygad om att de kommer kunna utvecklas, jag hoppas bara att det blir i rätt riktning. Bäst på skivan är den countrydoftande A Subtle Lift (As It Is), där sångaren för en gångs skull bjuder på en mer avslappnad sångstil.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Ett år med Joyzine

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


erik cliff, 2010-12-29 14:19:56 (82.183.193.180)

Grym platta! Bästa låten: fantasy ridge! 5/5*

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner