Joyzine.se


Recension - Skiva

Marcy Playground
Shapeshifter (retro), 1999
Skivbolag: Capitol Records
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2010-04-11
Hemsida: marcyplayground.com

Förra året uppptäckte jag Marcy Playground. Samtidigt som jag diggade deras första platta från 1997, utkom de med en ny skiva, "Leaving Wonderland In a Fit of Rage". En skiva jag ännu inte hört. Men alla goda ting i sin egna goda tid.

Istället har jag i kronologisk ordning gått framåt i Marcy Playgrounds back-katalog där nästa stopp är "Shapeshifter", uppföljaren som kom två år efter debuten. Första skivan skrev jag om här som ett spretigt, men samtidigt sammanhållet och blänkande album, rakt igenom. "Shapeshifter" är inte lika blänkande, i alla fall inte helt igenom. Även om plattan växer med tiden finns här en del låtar som inte gör mycket för mig.

Det beror inte på någon större förändring i musiken. Det är fortfarande samma lättlyssnade och bitterljuva grunge som tidigare, men bara hälften av låtarna når upp till den standard de satte på första plattan.

Till de riktigt bra numren hör, Wave Motion Gun, som är ett härligt exempel på Marcy Playgrounds grunge-americana och John Wozniaks psykedeliska texter, framförd med ett finfint twang i hans sångröst. Dessutom får de in lite pop-lallande här, även om låten handlar om tunga saker som att skjuta heroin och gasa ihjäl sig.

America, är en fin bit som skulle kunna vara en alternativ nationalsång till landet där borta i väst. Akustisk gitarr med country-elgura, som för att göra det ännu bättre gärna hade fått vara en pedal steel.

Bye Bye, Rebel Sodville och Pigeon Farm är andra framstående kompositioner. Avslutar gör de fint med Our Generation, som på skoj eller inte, är riktigt mysig hippie-grunge.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Marcy Playground (1997-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner