Joyzine.se


Recension - Skiva

Stone Antica
A Goddess Kiss (ep), 2009
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-29
Hemsida: myspace.com/stoneantica

Det behövs ingen längre betänketid för att slå fast vart vi hittar grundplåten till Stone Anticas sound. Jag skulle bli ytterligt förvånad om det visar sig att den här kvartetten inte lyssnat flitigt på Red Hot Chili Peppers och Audioslave någon gång under sin musikaliskt medvetna levnadstid.

I de sex funkigt gungande spåren på ”A Goddess Kiss” hörs nämligen väldigt mycket av den musik som präglade Red Hot Chili Peppers ”Californication”. Plattan som på nytt sparkade upp porten till världsherravälde för jänkarna. Låtarna är inte direkt RHCP-nallade, men grundsvänget, rytmerna och sättet att jobba med små, intrikata gitarrharmonier är exakt detsamma.

På samma gång drömmer Martin Sommansson förmodligen om att heta Chris Cornell och ha ett så pass stort artistiskt kapital att han kan kosta på sig att spela in skräpiga radioskivor med Timbaland. Både de rocksjok som Stone Antica kastar över sin musik och (framförallt) sången påminner om Cornell och Audioslave. Det är en kombination som är ungefär lika inbjudande som den låter på papperet.

Det enda som hindrar Stone Antica från att vara riktigt intressanta är att de (ännu?) inte är några imponerande kompositörer. Bortsett från andraspåret Dreams will fall behind, som är en regelrätt funrockhit, ekar låtmaterialet tomt och handlar mer om yta än potent innehåll. Förvisso en snygg och inbjudande yta, men ändå inte vad som borde kunna bli resultatet av ett så här intrikat upplägg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Stone Antica (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner