Joyzine.se


Recension - Skiva

Stone Antica
S/t, 2011
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-29
Hemsida: www.stoneantica.com

Det är många tuffa val som måste göras och en svår balansgång att gå när man kommer som okänt band underifrån. De flesta kommer aldrig någonstans trots att de kämpar hårt och har stor potential oavsett om de tillhör gruppen som försöker vara originell eller gruppen av gäng som försöker vara proffsig. Det är om man ska vara riktigt krass de två huvudkategorier som finns. Mjölbys Stone Antica tillhör utan någon som helst tvekan den senare.

För letar man efter originalitet och något som låter eget kan man vända blicken någon annanstans långt innan man ens stoppat denna självbetitlade debut i spelaren. Däremot låter det väldigt proffsigt när östgötarna gör sitt bästa för att visa sin förälskelse till den amerikanska nygrungen och kanske framförallt till Soundgarden. Utan att förringa de små Red Hot Chili Peppers-flörtar som dyker upp här och där.

Produktionen är tight som en small-kondom, herrskapet uppenbart samspelt och i Martin Sommansson har de en väldigt skicklig sångare. Han har så väl ett moget rasp som en gedigen känsla i stämbanden. Hade någon daskat ner ”Stone Antica” på mitt skrivbord och sagt att det var en skiva från 00-talets absoluta början hade jag nästan trott dem.

Det finns bara en sak som avslöjar Mjölby-gänget och det är bristen på hitmaterial. Något som amerikanska gäng ständigt visar sig vara mästare på att vaska fram (i alla fall de som tar sig hela vägen fram i etern, de är ju dock inte särskilt många) och som därmed gör dem särskiljande. Att Stone Antica inte är särskilt originella eller nyskapande det kan jag leva med, men för att jag skulle börja flagga med högre betyg hade jag önskat ett lite vassare låtmaterial. Något som var lite mer eggande än bara det snygga och duktiga, för all del ganska trevliga, som nu kan höras på skivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Stone Antica (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner