Joyzine.se


Recension - Demo

Kapten Kermit
Promo #1
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-04-15
Hemsida: www.kaptenkermit.com

Jag har avnjutit dessa gossar live några gånger och där måste det sägas att de är något ut över det vanliga. Med frenesi, glädje och fullt ös bjuder de nästintill alltid publiken på en färgsprakande show. Därför blir jag lite lätt besviken på den här demon som otroligt fantasifullt har betitlats ”Promo #1”. Bandet klarar inte att överföra sin härliga liveenergi på plast, det känns i det här formatet alldeles för käckt och kletigt.

I grund och botten handlar Kapten Kermit om trallpunk med tydliga drag mot skatepunk och till viss del även emo. Det blandar dock upp sin punk med härliga synthslingor som är hälften av behållningen med musiken. Live är slingorna gudomliga men ljudet som rattats till på demon är bara otroligt sliskigt och alldeles för dominerande i ljudbilden, alltså blir det mest en belastning när man lyssnar.

En annan sak som gör mig ganska besviken på den här inspelningen är att de nya låtarna inte alls är lika bra som de tidigare alstren varit. Av tre kompositioner är det bara en (Super 8) som håller måttet. Den är visserligen väldigt trevlig, men jag vill gärna ha en helhetsupplevelse och inte bara något som är snuttifierat till en ynka liten låt på två minuter och 28 sekunder när jag lyssnar. Bortser man från den halvdassiga kvaliteten på dessa låtar (för att bandet kan skriva förstklassiga hits när de får till det vet vi ju) är resten av minusen nog inte så mycket bandet kan göra åt. Det är nog helt enkelt på det sättet att Kapten Kermit är ett liveband och skivor är i deras värld bara ett nödvändigt ont.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner