Joyzine.se


Recension - Skiva

Svedberg & the Hillside Stranglers
S/t (ep), 2009
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-02
Hemsida: myspace.com/svedberg

Vilket fruktansvärt strategiskt misstag av mig att efter en morgon där illmariga hantverkare tvärs över trapphuset började borra redan klockan sju och en därpåföljande timslång lunchpromenad med hunden sätta på debutepn med Svedberg & the Hillside Stranglers. Tröttheten kommer obarmhärtigt svepande över mig och jag har inte ett uns av en chans att sätta emot.

Anledningen är inte att gruppen är dålig på något vis, men dess musik är så tillbakalutad att det är väldigt lätt att slappna av en aning för mycket till den. Och med slappheten kommer, ja, sömnen. Följebrevet snackar om anti-indie och protest mot all posörrock. Vilket kvalificerat skitsnack! Svedberg & the Hillside Stranglers står för laidback folkpop och inte ens den minsta av revolutioner (i alla fall inte någon som hörs).

Vågat jazziga basgångar och vältrimmat blås sveper genom kulisserna när bandledaren Niklas Svedberg sjunger sina poplåtar. Det är snyggt och välarrangerat, men i förlängningen inte jättespännande. Kanske är det därför min trötthet i det långa loppet blir extra påtaglig. Musiken är bra, men inte riktigt så intressant att jag stretar emot och håller mig vaken för att avnjuta den. Därmed inte sagt att jag inte gärna vilar till den här orkestern igen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Svedberg & The Hillside Stranglers
Svedberg & The Hillside Stranglers (2010-01-01)
Svedberg & The Hillside Stranglers (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Dill, 2009-04-05 10:59:08 (80.216.113.77)

Se ännu en recension på: http:// www. zeromagazine .nu/rec .asp?id= 2556

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner