Joyzine.se


Recension - Skiva

The Ackermans
No one knows us better than the Ackermans, 2005
Skivbolag: Plugged Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-05-30
Hemsida: www.the-ackermans.com

Så dök den då upp, första fullängdaren signerad de fem glada poprockarna i The Ackermans. En skiva jag faktiskt sett fram emot sedan jag fick ett smakprov i form av singeln Hello And Come On för ett tag sedan. Energisk och entusiastisk, lättsmält rock med starkt fokus på trallvänliga refränger var mitt omdöme då och inget på ”No One Knows Us Better Than The Ackermans” motsäger detta på något sätt. Förutom den obligatoriska balladen då.

Vilket i sig blir till något av en initial besvikelse. Men det är ju singelns natur, man väljer ut den på förhand tippade mest slagkraftiga lilla visan när det är dags att lansera en produkt och resterande låtar på skivan har inget annat val än att underställa sig detta faktum. Utom i undantagsfall då vi har att göra med ruskigt bra skivor. Så är inte fallet med ”No One Knows Us Better Than The Ackermans” tyvärr.

Men det räcker ganska långt ändå. Flertalet av låtarna, förutom hopplöst slöa So Slow, spelar i samma liga, där ena låten tar slut börjar nästa utan egentligt stopp. Visst infinner sig känslan av utfyllnadsfunktion över vissa låtar men titt som tätt glimmar det faktiskt till. Avslutande Come Follow Me är minst lika bra som signeln Hello And Come On, om inte till och med rent av något bättre i mitt högst personliga tycke.

Jag får också den distinka känslan att The Ackermans är ett band man verkligen bör se till att fånga live, där gör de sig säkert betydligt mer rättvisa. Det är ett ständigt gissel att lyckas fånga energisk livemusik i formen av en studioproduktion, i det här fallet når man inte heller ända fram. Det låter bra men lyfter inte helt enkelt. En liten men viktig distinktion.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Ackermans (2004-01-01)
The Ackermans (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner