Joyzine.se


Recension - Skiva

Danger
First Touch (ep), 2008
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-30
Hemsida: www.danger.se

Killarna i Danger önskar innerligt att det var deras namn som istället för Sixx, Neil, Lee och Mars stod på omslaget till The Dirt. Då snackar jag inte bara om musiken, utan lika mycket om inställningen, kaxigheten och dekadensen. Växjögänget hymlar inte med att de ser upp till de stora sleazegängen från 80-talet och gör ett ärligt försök att återinföra stilen på den svenska agendan år 2008.

Det är inte många som klarar det. De flesta som klär sig i zebramönstrade tights och tuperar håret till smärtgränsen idag framstår bara som pajaser. Rent av töntar i de värsta fallen. Men så är det inte med Danger, gruppen lyckas faktiskt få stenkåt sleaze att låta aktuellt igen.

Däremot börjar vissa varningsklockor ringa när de tre spår som hämtats från tidigare demoinspelningar är bättre än de tre bitar som komponerats exklusivt för ”First Touch”. Börjar det gå utför med Danger redan innan det roliga börjat på riktigt? Nej så illa är det förstås inte. Sanningen är snarare den att bland de gamla styckena har grabbarna kunnat välja och vraka medan de med det nya fått ta vad de hade helt enkelt.

Så länge den känsla som hjälpte till att skriva trallvänliga riffmonster som Shove it och On the run fortfarande finns kvar inom bandet finns ingen anledning till oro. Då kanske rent av sleaze kan bli riktigt på modet igen i Sverige. Det framstår i alla fall som särdeles lämpligt att hålla koll på Dangers vidare förehavanden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

No Fun At All
Årets bästa skivor 2009
The Dangerous Summer (2010-01-01)
Danger Mouse and Sparklehorse (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner