Joyzine.se


Recension - Skiva

Pet Salad
Turtle, 2008
Skivbolag: Larvigt Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-22
Hemsida: www.pet-salad.com

Helt ärligt, produktionen är inte ens marginellt bättre än en genomsnittlig garagedemo, Pet Salad har en sångare som sjunger falskt och det är si så där med spelsäkerheten, ganska stolpigt på sina håll faktiskt. Och jag förstår inte alls varför Åkersberga-ensemblen börjar leka hardcore mitt i sitt grava Nirvana-dyrkande.

Ändå är ”Turtle” en ganska angenäm bekantskap. Det ligger en viss känsla i att tightheten inte är den största och att det smutsiga har fått vara kvar istället för en genomarbetad finproduktion. Ett band som lägger ner hela sin själ i att efterapa kan väl heller inte vara helt dåligt antar jag. Så till vida de inte misslyckas kapitalt och det gör inte Pet Salad.

Gruppen får till idolernas riviga gitarrljud och sångaren har en desperation inte helt ovärdig Kurt Cobain (om denne nu varit en falsksångare). Att grungen lever är det inga tvivel om även om Pet Salad drar en aning mer åt garagerock och experimenterar med märkligt skrikiga hardcorepartier som snarare stjälper än hjälper. ”Turtle” handlar om smuts och att skrika för sin sak, ett budskap som går fram med önskvärd tydlighet.

Men inget av det ovanstående hade, precis som i fallet Nirvana, fungerat utan starka låtar (obs, jag hoppas alla läsare är så pass vid sina sunda vätskor att ni inser att jag inte på något sätt jämför de två gängen, det är en omöjlighet, som att ställa Sudan och USAs BNP sida vid sida). Pet Salad ståtar med ett gäng riktigt riviga riff och några melodier som i sina bästa stunder kryper under skinnet. Med Hollywoodland och Manhattan på hög volym kan man i alla fall låtsas att hela musikstilen aldrig kom att adopteras av en generation klåpare som gjorde sliskig radiorock av den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner