Joyzine.se


Recension - Skiva

Tarot
Live – Undead Indeed (CD+DVD), 2008
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-27
Hemsida: www.wingsofdarkness.net

Finska Tarot, mest kända för att de inhyser Nightwish-bekante Marco Hietala, är ett helt okej heavy metalband, nog är det så. Men vill man verkligen se dem när de framför sina småhårda trallalster? Det är fullt begripligt att fansen vill ha Dvd-utgåvor från alla sina favoritband, men den bistra sanningen är ju faktiskt sådan att många (hårdrocks)band inte alls gör sig särskilt bra i bild. På en scen, visst, men i Dvd-formatet när man kan få en närmare inblick är något helt annat.

Tarot tycker säkert att de ser jättehäftiga ut i sitt långa hår och sina yviga skägg, men fakta är att de mest ger ett tragiskt intryck. Kom igen, en trummis med dödskallebandana och en övervintrad tjockbulle med tonade Lennon-bågar till gitarrist, man skäms. Bilden av ett gäng grisiga gubbar utan självinsikt är inte riktigt den jag vill ha av Tarot.

Bortsett från att bandet ser fånigt ut under giget i Rupla, Finland (och för det mesta annars också får man anta) är DVDn tämligen välproducerad. Kameravinklarna är många och klipparbetet för det mesta riktigt habilt. Man får som tittare en bra bild av vad som verkligen händer på scenen (kanske är det därför bandets lama hårdrockslook blir så påtaglig). Dessutom förutsätter jag att det trixats en hel del med ljudet och då framförallt sången i efterhand. Bortsett från några svajiga partier (vad händer egentligen i Veteran of psychic wars?) är ljudet klart och välbalanserat. Men alla vet ju att Marco Hietala inte sjunger så här bra live, varav det faktum att han klipps ur bild i de knivigaste partierna blir ganska avslöjande.

För att kompensera bristen på extramaterial (nope här får man inget mer än själva spelningen, inte ens en ynka liten standardiserad intervju) kommer DVDn med en livecd där 14 av 19 konsertspår inkluderats. Varför fem kompositioner lyfts bort och varför man som köpare skulle behöva samma låtar en gång till på cd motiveras aldrig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Tarot (2007-01-01)
Dark Moor (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner