Joyzine.se


Recension - Skiva

The Levellers
Letters from the underground, 2008
Skivbolag: On The Fiddle
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-09
Hemsida: www.levellers.co.uk

Dropkick Murphys för råbarkat punkiga och Flogging Molly för flåshurtigt pubfryntliga? Då är The Levellers förmodligen ett mellanting som kommer falla er på läppen. På gruppens återkomst efter nästan fyra års tystnad – ”Letters from the underground” – hörs mogenpunk i irländsk tappning.

Konceptet för The Levellers är egentligen samma som hos tidigare nämnda band. Det är punkrock i symbios med irländsk pub-dito spetsat med politiska texter som står på menyn. Men känslan är att veteranerna inte orkar bjuda till tillräckligt ordentligt på den här skivan. Materialet är det egentligen inget större fel på, men det finns ingen vidare kraft i framförandet. The Levellers känns faktiskt en aning gubbtrötta.

Det är framförallt bitarna som ska vara snabba och studsiga som blir lidande. De känns mest som pliktskyldiga försök att upprätthålla en brinnande ungdomslåga som inte längre finns. De lugnare bitarna vinner dock på att den mest explosiva punknerven har mattats av. Både Before the end och Behold a pale rider är ypperliga exempel på att den här musikstilen gör sig alldeles utmärkt även i lugnt format.

Sammantaget är ”Letters from the underground” inte alls den välriktade punksmocka man kunnat förvänta sig, men det gör den inte dålig. Den mogna framtoningen är rent av riktigt hemtrevlig och ett skönt inslag i den annars ganska bärsstöddiga genren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner