Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Definitivt 50 spänn 10, 2001
Skivbolag: Rabb Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: -

Årets upplaga av definitivt samlingen har fått nummer tio. Det är lite beundransvärt att en sån här platta kan komma ut i tio utgåvor. Det är dock omöjligt att undgå att kvaliteten på de medverkande artisterna varierar ordentligt. Den svenska punkscenen är ganska urvattnad och det är bara några enstaka grupper som har något genomgående bra att komma med.

Låt mig säga det direkt, Ohlson har semester produktion, Slutstation Tjernobyl, Per Bertil Birgers Orkester och Spoiler är inget annat än taffliga klåpare och jag vrider mig i plågor när jag hör deras ansträngningar på denna platta. SBD, Coca Carola och Lundberg&Dellamorte ställer upp med aptrista låtar - även om delar av deras övriga material är riktigt bra - och Troublemakers material är uråldrigt.

Skumdum och Mimikry är två band jag inte har särskilt mycket till övers för, men på 10:an har de fått till det riktigt bra. Charta 77 är alltid bra och Ubba mal på i vanlig stil. Deras låt Hippieambulansen låter dock mer som Marts soloskiva än som gruppens senaste fullängdare. Stoned levererar svårtolkad pop och Text går det absolut inte att förstå sig på. De är ganska intressanta dock.

Bäst på denna samlingsplatta är Adhesive som levererar välslimmad streetpunk, Iguana Party vars pop/punk/rock alltid är bra och självklart hjältarna i Strebers.

Precis som vanligt med samlingar kammar den här plattan hem det neutralaste betyg som finns.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2000-01-01)
V/A (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner