Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Äggröran 5, 2002
Skivbolag: Ägg Tapes & Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-12-23
Hemsida: www.eggtapes.se

Ägget fortsätter outtröttligt att ge ut sina samlingar (ex Äggröran, Röjarskivan, En helvetes jul) med punkband som inte klarar att hålla sig på mattan utan känner behov av att sjunga om livets två vitala behov att supa och knulla, genom sitt bolag Ägg Tapes & Records. Den femte upplagan av Äggröran är faktiskt en av de allra starkaste.

Bland 31 låtar är det självklart att allt inte kan hålla hög klass, men trots flera undermåliga inspelningar är materialet oväntat starkt på den här kompilationen. Klarast lyser S.L.Y (168 timmar), Iguana party (Himmel över Borås), Sex n´samlevnad (Ludret i Amsterdam) och den underbara melodin Kärlekshunger med Malte X (som undertecknad har kunnat relatera väldigt starkt till de senaste månaderna).

Trots att det är en ytterst ojämn platta kan jag faktiskt långa stunder njuta av den och den fungerar som ett bra komplement till albumen med The Kristet Utseende och Vrävarna när suget efter könspunk blir stort. Inte minst till fest är det här musik som fungerar utmärkt. Lagom glättig och trallig punk med lyrik som kan få vilken alkoholiserad pojke som helst att lycksaligt dra på smilbanden (härmed inte sagt att alla låtar handlar om alkohol och könsumgänge, Äggröran är trots allt den Ägg Tapes-samling som är minst ansatt av dessa ämnen). "Äggröran 5" framkallar längtan efter ett nytt album från Vrävarna, om de nu existerar fortfarande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2007-01-01)
V/A (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner