Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Remark Records Vol 1 Music For Fun, 2010
Skivbolag: Remark Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-28
Hemsida: myspace.com/recordsremark

Remark Records är ett litet bolag med utpräglad do it yourself-attityd och det är också något som hörs på ”Remark Records Vol 1 Music For Fun”. Just det där att göra det för att det är roligt är en utpräglad känsla på den här samlingen och lo-fi-prägeln är påtaglig. Både på gott och på ont som ni förstås förstår.

För när bolaget väljer att blanda sammanlagt 23 spår med akter från USA, Sverige, England, Portugal, Frankrike, Serbien och Australien mixas bajs med guld. Det är precis så som det brukar vara på de buffébord som matiga samlingar trots allt är. Med en utgångspunkt i pop har bolaget samlat ihop grupper som på olika sätt bänder och vrider på sin genre i allt annat än toppklassiga produktioner.

Det blir lite charmigt på många håll, och även om några av bidragen mest får mig att vilja proppa igen öronen med kork finns det en ofrånkomlig värme och entusiasm hos majoriteten av de medverkande.

Men låt oss inte prata om det negativa, låt oss istället fokusera på brittiska New Year Ruse, likaledes engelska The Sea Kings eller vår egen Erik A Ström som med Take me out of here bjuder på samlingens finaste stund. Där har ni några av de godbitar som bjuds när Remark Records öppnar upp arkiven.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2006-01-01)
V/A (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner