Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Unsound, 2006
Skivbolag: Epitaph
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-29
Hemsida: www.epitaph.com

För någon månad sedan recenserade jag ”Give em the boot”. Samlingen där Hellcat Records samlade ihop sina artister och försökte imponera kollektivt. På ”Unsound” gör Epitaph precis detsamma, men passar även på att slänga med en DVD med tio musikvideos som ser ungefär likadana ut. Sage Francis och Motion City Soundtracks videos renderar dock pluspoäng.

Kvaliteten är minst sagt splittrad även här, men helhetsomdömet är att ”Unsound” utan några som helst problem slår Hellcats motsvarighet på fingrarna. Vanna bjuder på en snyggt körarrangerad melodi och Youth Group tolkar den sönderspelade klassikern Forever young på ett skönt nördigt vis. The Draft levererar lättlyssnad poppunk och Los Angeles is burning var ju faktiskt den klart bästa låten på senaste Bad Religion-plattan – ”The empire strikes first”. Topparna är helt enkelt fler och bättre på ”Unsound”.

De ansvariga för samlingen har dessutom den goda smaken att bryta av det modernt punkiga med några spår välproducerad hiphop. Så väl Pete Philly & Perquisites Paranoid som remixen av Sage Francis The Buzz Kill är riktigt bra låtar. Om du dessutom undrar hur det skulle låta om Kraftwerk samarbetade med Franz Ferdinand bör du låna The Robocop Kraus dina öron. De är visserligen mer kul än bra, men förtjänar ändå att omnämnas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2002-01-01)
V/A (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner