Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Candlelight Collection vol. 5, 2002
Skivbolag: Candlelight Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-04-29
Hemsida: www.candlelightrecords.co.uk

Jag har egentligen inte särskilt mycket för samlingar. Tror aldrig att jag stött på en samling med idel hits. Då räknar jag självfallet inte in samlingsplattor där enskilda band samlat sina vassaste ansträngningar. Candlelight Records femte upplaga av samlingen med bolagets flaggskepp är precis som de flesta andra samlingar. Värd att lyssna på, men inget att ställa längst fram i skivsamlingen.

Debuterande finnarna i Insomnium öppnar skivan med två vassa spår. Bättre än så blir det inte på den här upplagan. Efter följer mer eller mindre medelmåttiga Kaamos som blandar death och black metal till en ganska osmaklig kompott som dessutom är uselt mixad.

Mitt på plattan bjuds vi på Emperor som ständigt strävat efter att ta black metalmusiken till nya dimensioner. Spåren The tongue of fire och Grey är snarare surrealistiska experiment än black metalkompositioner och de är faktiskt inte helt tokiga. Klart värda att låna ett öra. Det är dock tveksamt om samma utlåtande gäller för svenska Centinex. Visst innehåller melodin Diabolical desolation några smaskiga partier, men i det stora hela är Centinex bara enformiga.

Avslutar skivan gör norska Source of Tide och de gör det på ett värdigt sätt. Musiken är en blandning av komplex death metal, några uppkäftiga thrashriff, industrianspelningar och ganska loja Cradle of Filth-körer. En ganska intressant röra med andra ord. Gruppen innehåller bland annat medlemmar från Zyklon och Peccatum som en upplysning för de intresserade faktasniffarna.

Tio låtar av väldigt skiftande kvalitet är alltså vad som bjuds och om man sneglar åt programmeringsknappen på stereon kan det faktiskt bli en riktigt skön musikstund.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2005-01-01)
V/A (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner