Joyzine.se


Recension - Demo

Reissue
S/t
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-04-06
Hemsida: www.reissue.se

Reissues mål är, som deras namn antyder, att införa ”the sound and feeling from old school hardrock into the modern music scene”. Jag antar att de syftar på 70-talshårdrocken, eftersom det är åt det hållet som musiken lutar.

Men framförallt är det två andra saker som de låter som, och det är Göteborg och Hellacopters. Tänk dig en blandning mellan den så framgångsrika Göteborgsrocken, och Hellacopters (som inte är göteborgare). Lägg till lite Motörhead och lite Europé så har du Reissues sound i en liten ask. I alla fall vad det gäller de tre futtiga låtar som deras promoplatta innehåller. Inte lätt att uttala sig i några stora svängar med ett underlag som knappt varar i femton minuter. Men jag antar att övrigt material är i samma fåra, när de har ett sådant uttalat mål. Ett annat mål som de säger sig ha, är att nå toppen.

De tror jag dock inte att de kommer att göra, eftersom det är en sorts återutgåva av musik som redan existerar, fast sämre. Hade varit betydligt roligare om de hade gått in för att göra någonting eget, och kört på det.

Som sagt, att de är från Göteborg hörs direkt på deras sound, och det är bland annat ”hey hey hey” allsångs-grejen i Save My Soul som avslöjar dem.

Men visst, de är fem duktiga musiker, och det svänger bra, förutom balladen Am I to Blame, som precis som de flesta andra hårdrocksballader, stinker.

Det låter lite för mycket som Hellacopters, trots att de har det lite hårdare Göteborgssoundet, och gillar man Hellacopters vet man att det är svårt att försöka göra en bättre kopia av dem.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Coalesce (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner