Joyzine.se


Recension - Skiva

Burning Skies
Greed Filth Abuse Corruption, 2008
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-25
Hemsida: myspace.com/burningskies

”När gänget till nästa album tagit fasta på sina bindgalna death metal-utbrott ska jag hylla dem på riktigt”. Så skrev jag för ungefär ett och ett halvt år sedan när brittiska Burning Skies hörde av sig med sin andra fullängdsansträngning ”Desolation”. Så blev det emellertid inte riktigt. På ”Greed Filth Abuse Corruption” fortsätter britterna att mixa sin dödsmetall med hardcore och enerverande skrikig grind.

Jag har egentligen ingenting emot konceptet. Lite chugga-chugga-gitarrer kan lätt liva upp statisk dödsmetall och faktum är att Burning Skies utför just den biten betydligt bättre på den här skivan. Men det blir aldrig riktigt intressant. Bandet manglar och manglar, men där föregångaren hade några riktigt sköna låtar framstår den här plattan mer som en transportsträcka.

Dödsmetallen är förstås stabil och produktionen dryper av fett, men det brinner aldrig till. Burning Skies hittar aldrig fram till mig och de där grindpartierna som de på något underligt vis försöker förklä som black metal stjälper mer än de hjälper.

Jag låter negativ, men jag hade faktiskt förväntat mig, som jag skrev, att få hylla bandet i samband med den här plattan. Att de skulle göra ungefär samma grej fast lite sämre fanns liksom inte på kartan. Med det sagt ska det i ärlighetens namn också noteras att ”Greed Filth Abuse Corruption” inte på något sätt är dålig. Men det här gänget borde med en så här lovande formel kunna vara mycket, mycket bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Burning Skies (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner