Joyzine.se


Recension - Skiva

Foobar The Band
Your fiend, my friend, 2009
Skivbolag: Reside Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-10
Hemsida: foobartheband.com

Den här Göteborgsorkestern snålar inte på klyschiga attribut när de låter sig fotograferas. Det är Jack Daniels, snus och flottiga frisyrer som gäller för hela slanten. Men samtidigt visar omslaget upp en naken kvinna liggande i ett badkar fyllt med chokladbitar (så kallade ”Foobars”, fyndigt!). Det är varken särskilt mycket rock eller särskilt klyschigt. Synd då att bandets musik handlar minimalt om det sistnämnda och alldeles för mycket om det förstnämnda.

Foobar The Band vadar nämligen upp till naveln i utnötta rockklyschor. De är så mycket stelbent attityd och återanvända riff att det bara framstår som bajsnödigt. Spelmässigt finns inget att klaga på när det handlar om ”Your fiend, my friend” (bara titeln säger väl ganska mycket?). Det här är kompetent ner i graven och killar som varit med i svängen ett tag. Men den svulstiga rockmusiken är alldeles för formstöpt och enformig för att jag ska kunna skriva annat än att det är en parentes.

Dricker man Jack Daniels till frukost, duschar en gång i veckan och hänger på samma krogar år in och år ut låter det kanske så här. Men vi som lyssnare stiftar bekantskap med hundratals sämre varianter av Spice and the RJ Band varje år och det behövs inte ett attitydstint band till med bångstyrig ansiktsbehåring.

Hade Foobar The Band som med sitt omslag haft vett att mixa musiken med sötare element hade jag varit villig att lyssna. Nu förpassar jag hellre den här standardmässiga klyschan till lämpligaste reaback.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner