Joyzine.se


Recension - Skiva

Anubis Gate
Andromeda Unchained, 2007
Skivbolag: Locomotive
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-07
Hemsida: www.anubisgate.com

”Andromeda Unchained” är som en kudde. Kanske inte en med rosa örngott, men med ljus kulört och väldigt fluffiga kanter. En mjuk kudde som man kan sjunka in i och som på intet sätt irriterar eller ens låter märka av sig när man sjunker in i det där tillståndet som kallas drömlandet.

En flummig liknelse? Jo, visst är det så, men danska Anubis Gate spelar musik som för att vara heavy metal är oerhört mjuk och varm. Precis som en uppuffad kudde. På ett sätt är det positivt. Gängets avrundade variant av musikstilen befinner sig långt ifrån vart genren brukar hamna, vilket gör dem intressanta bara genom kontrasten. Sedesam och eftertänksam heavy metal behöver inte alls vara fel. Men samtidigt är ”Andromeda Unchained” väldigt strömlinjeformad. I allt detta mjuka och drömska försvinner konturerna som skiljer låtarna från varandra.

Hade det här varit en sågning hade jag knutit ihop säcken med en klatschig punchline om att ”Andromeda Unchained” är en enda lång sömn. Nu är det inte riktigt så. Skivan har helt klart sina fördelar, det är tufft med mjuk heavy metal, men det blir lite enformigt, enkelspårigt, enahanda. Ungefär som att ligga och krama sin beigefärgade kudde precis hela dagen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner