Joyzine.se


Recension - Skiva

Snutjävel
Falköping Hardcore (7”), 2007
Skivbolag: Räka Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-28
Hemsida: www.snutjavel.com

Frågan är om Snutjävel någonsin hatat så här mycket. Titelspåret på den här sjutummaren fullkomligen sprutar fradga omkring sig. Det är uppfriskande att ett band i så tydligt underläge fortfarande kan känna sådan passion inför vad de sysslar med.

Frågan är också om Snutjävel någonsin varit så här omväxlande. Jag går tillbaka i minnet, men kan inte påminna mig att gruppen på någon av sina tidigare skivor frångått kängformeln med fullt ställ från start till mål. På ”Falköping Hardcore” presenterar de Enad scen. En avskalad bit som snarare lutar sig mot en rock n’rollnerv än det punkraseri som är gruppens signum.

Annars är det inte mycket som är nytt under solen. Snutjävel med rötterna i Falköping har alltid stått för infernalisk käng med halvdålig produktion och det håller de fast vid. I smådoser riktigt medryckande, men i långa loppet ganska enahanda. Det har gruppen fattat och gör helt rätt som satsar på en sjua någon gång om året. Mer Snutjävel än så behöver inte scenen. Ändå vill jag framhålla ”Falköping Hardcore” som en av gängets starkare ansträngningar.

En överraskning till bjuds dock. Punktrion har gjort sin egen tolkning av Säkert-låten Allt som var ditt i Skjut dom jävlarna!. Frågan är om denna obehagliga våldtäktslåt gör sig som bäst i rasande punktappning eller som cynisk popbagatell. Döm själva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Snutjävel
Snutjävel (2010-01-01)
Snutjävel (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner