Joyzine.se


Recension - Skiva

Snutjävel
Allt Ert Är Vårt, 2012
Skivbolag: Räka Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-11
Hemsida: www.snutjavel.com

Lika säker som man kan vara på att det blir julafton i år igen, lika traditionsenligt ramlar det in ett släpp från Falköpings förnämsta punkmanglare Snutjävel med jämna mellanrum. Trion fortsätter enträget att predika om samhällets förfall till agiterande tongångar.

Den här gången rör det sig om tio spartanskt producerade spår i exakt samma skola som vanligt. De största produktionstekniska finesserna är att en och annan sampling smugits in (inte minst av Jimmie Åkesson i Fascist i kostym som är ett av inspelningens vassaste spår) här och var, men annars lutar sig Snutjävel tryggt mot sitt låtmaterial.

Stuket är detsamma som det varit på gängets tidigare släpp, men även om ämnena som avhandlas är synnerligen arga får jag känslan av att gruppen inte är riktigt lika förbannad som de varit på sina senaste givar. Här tillåts nyanserna ta i alla fall lite utrymme i anspråk, även om det givetvis handlar om hardcorepunk med fullt ställ från punkt A till punkt B.

Det enda som egentligen avviker från den konsekventa linjen är den smakfulla covern på The Sonics Strychnine som har en betydligt mer rockorienterad vibb. Kanske är det just för att den framstår som en liten andningspaus mitt i det ystra manglandet som jag finner den klart vassast på plattan.

Allt är som det ska. Snutjävel kikar traditionsenligt in som de ska och det låter som det brukar. Således är ”Allt Ert Är Vårt” ett helt okej stycke underhållning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Snutjävel
Snutjävel (2009-01-01)
Snutjävel (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner