Joyzine.se


Recension - Skiva

Snutjävel
Dollar och dödsstraff, 2005
Skivbolag: Räka Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-01-03
Hemsida: www.snutjavel.com

Falköpings Snutjävel levererar återigen en liten nätt punkbagatell. En korsning av käng- och trallpunk som inte alls är så tokig. ”Dollar och dödsstraff” är en betydligt vassare ansträngning än debuten ”Skitpunk”.

Det är dock snarare estetiken än själva musiken som får mig att nöjt dra på smilbanden. Med slagord som ”Ingen jävla demo” och ”Anti studio ep” levereras kassetten. Ja just det, epn ges ut på kassett (kanske även vinyl) inte cd. I det stora hela lever Snutjävel i det förgångna, och de gör det med en medveten stilsäkerhet.

Västgötarna tillför ingenting nytt. De sjunger om samma gamla vänsteråsikter som var på punktapeten -95. De begagnar sig av hela ”låta smutsigt och alternativa”-mentaliteten som alltid präglat punken och är otroligt medvetna om det. De tillför som sagt inget nytt, men kommer å andra sidan undan med det. Där många punkband bara känns tröttsamma och fantasilösa lyckas Snutjävel vara medryckande och skoj. Det är en stor konst.

Det är klart att det här inte räcker längre än till några fanzinerecensioner och en och annan spelning hemma på Dixi, men någon större ambition tror jag inte att trion har. Det här är mest en kul grej. Som jag skrev i inledningen, en punkbagatell och inte så mycket mer, även om den inte är helt oangelägen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Snutjävel
Snutjävel (2004-01-01)
Snutjävel (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner