Joyzine.se


Recension - Skiva

Snutjävel
Ett liv i panik (7”), 2009
Skivbolag: Räka Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-18
Hemsida: www.snutjavel.com

Jag tror ärligt talat inte att ens Snutjävel tror på att man kan förändra någonting med hjälp av punk längre. De vill nog mest vara annorlunda och stå ut från mängden i sina utstyrslar (eller brist på dessa, ni som läst intervjun med bandet och beskådat pressbilden vet vad jag syftar på) och med sin upproriska musik. Det manifesteras också mer och mer i den musik trion framför.

Konceptet är detsamma som alltid för Falköpingsgruppen. Snabb punk med sluskig sång. Men jag tycker mig också skönja en klädsam uppgivenhet som leder till ännu större aggression än vanligt. Titelspåret och Monstret frustar av frustration och säger på något vis att ”okej ingen lyssnar på oss i alla fall så vi kan lika gärna vara arga utav bara helvete”. Det är ganska kul...och bra.

Däremot är greppet att göra en cover på Tomas Rusiaks Hiphopper/Teddybears Punkrocker hyfsat trött. Snutjävel vill säkert få det till att Punksvin är en reaktion mot den kommersiella scenen och samhället i allmänhet, men tyvärr, det framstår mest som populistiskt. Ett billigt trick som inte alls går hand i hand med gruppens annars så underground-förankrade framtoning. Dessutom är låten ganska bristfälligt framförd.

Har man hört en Snutjävel-ep har man hört alla, men den lilla extra aggression som finns på ”Ett liv i panik” gör att det är trevligt att stifta bekantskap med det traditionsenliga släppet i år också.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Snutjävel
Snutjävel (2006-01-01)
Snutjävel (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner