Joyzine.se


Recension - Skiva

Snutjävel
Falköping Hardcore (DVD), 2010
Skivbolag: Räka Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-05-11
Hemsida: www.snutjavel.com

Rka Avskum har kepsen käckt på svaj som en sann hiphopare, bandmedlemmarna käkar på Max och sjunger Orup så det dånar i hela bilen. På ett effektivt sätt avdramatiserar Snutjävel hela sin punkexistens och visar att man inte måste gå i samhällsfrånvänt anarkiivrande ledband bara för att man spelar politisk punk. Trion lägger sig inte till med någon falsk yta som de sen inte kan leva upp till utan är sig själva rakt upp och ner. Något som dessutom understryks av att samtliga tre (förutom Rka Avskum även Fidde Bus och Micke Käft) tycks ha vitt skiljda åsikter om vad punk egentligen handlar om.

Under 30 trivsamma minuter får vi filmaren Peter Asps regi följa med Snutjävel på roadtrip till Kafé 44 i Stockholm. Längs vägen berättas ett och annat om bandet och den skaraborgska punkscenen (hela tiden på bred skaraborgska vad annars?) i stort. Berättelsen skrapar förstås bara på ytan och de dramaturgiska greppen är tämligen bristfälliga, men det vilar en gemytlig känsla över hela DVD-produktionen.

Asp lyckas med Snutjävels hjälp förmedla känslan av att spela i ett litet band från en liten ort och att ta det på blodigt allvar utan att det går till överdrift. Det är en poäng så god som någon.

Som bonus skickas också med en jukebox där allt material Falköpings främsta punkare spelat in finns representerat. Det är förstås en guldgruva för alla med smak för Snutjävels hårdföra retropunk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Snutjävel
Snutjävel (2005-01-01)
Snutjävel (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner