Joyzine.se


Recension - Skiva

Snutjävel
Eran stad/våran verklighet (7"), 2006
Skivbolag: Räka Produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.snutjavel.com

Falköping är en liten ort som precis som så många andra små samhällen gör allt för att framstå som en plats med goda framtidsutsikter. Allt för att kunna locka till sig några ytterligare bosättare. Men det verkar inte vara alla som tycker att den lilla västgötska järnvägsknuten är en trevlig oas. För kängpunkarna Snutjävel verkar hemstaden snarare vara en god inspirationskälla för att skriva skitförbannad musik.

Kanske ska man se Falköping som en metafor för Sverige i det här fallet. Snutjävel är förbannade över sin omgivning och det samhälle de tvingas leva i. De fräser om snutsvin och hur illa det ser ut i den där staden. Och det låter ungefär som gruppen gjort på sina två tidigare eps.

Sex snabba punkrökare fungerar förstås fint så länge man lyssnar (i alla fall de tre första gångerna), men det ger inget bestående intryck. Snutjävel manglar energiskt och har givetvis en skabbig, på gränsen till rå, ljudbild och i titelspåret och Franz (där det i klassisk anda skanderas om världens avskum – raggarna) låter det klart kul. Men sammantaget låter Snutjävel lite för mycket 90-tal för att det ska vara mer än småkul.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Snutjävel
Snutjävel (2010-01-01)
Snutjävel (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner