Joyzine.se


Recension - Demo

Raid
Waiting for winter
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-27
Hemsida: www.raidonline.net

Raid tog mig på orden! Jag umgicks med deras förra ep ”Mind Game” ifjol och kom fram till slutsatsen att ynglingarna var alldeles för splittrade för att ha någon ljusare framtid att se fram emot. Kaxig heavy metal blandades med ren radiorock och avundsjuka Metallica-partier. Visst fanns det en form av klass där, men som helhet gjorde gruppen ett minst sagt blandat intryck. Det skrev jag också i mycket klara ordalag.

När det nu är dags för uppföljaren ”Waiting For Winter” är det helt annat ljud i skällan. Den amerikanska radiorocken har lagts på hyllan, försöken till Metallica-stölder är betydligt färre och fram kliver Raid som ett mer homogent heavy metalband. De har renodlat sin formel, även om jag vill påminna mig att minst två av de här fyra låtarna fanns med redan på den förra ansträngningen.

Hur är Raid som heavy metalband då? Jo, ganska hyggligt. Gruppen har ett par riktigt stabila riff att luta sig mot och även om Erik Grönwall förmodligen inte är en sångare ämnad för någon större inskription i historieböckerna klarar han sig undan med godkänt i betyg när han koncentrerar sig på att sjunga melodiskt med ett visst rasp. Sen är det ju tyvärr ett faktum att det av sådana här band går femton på dussinet och att Raid i en konkurrenssituation skulle ha svårt att hävda sig. Låtmaterialet är inte tillräckligt starkt…ännu.

Ändå känns ”Waiting For Winter” som ett klart steg framåt. Ju mer Raid renodlar sitt sound, desto ljusare lär framtidsutsikterna vara. Nu blir det spännande att se vad som händer med gänget till nästa gång vi hörs av.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Skivan som förbryllade precis alla
Årets bästa 2012 enligt Peter Augustinsson
Raid ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner