Joyzine.se


Recension - Skiva

Pen Expers
Bring on the heartache, 2007
Skivbolag: Fold4 Records
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2007-11-06
Hemsida: www.penexpers.com

Taggtråd, tillstymmelse till ett koncentrationsläger, oskarpa konturer. Det är vad som ryms på Pen Expers omslag till debutplattan “Bring on the heartache” och det känns som att detta omslag speglar musikens råhet bra. Det är nattsvart med texter på gränsen till det manodepressiva och när sångaren Alexander Arvman beskriver musiken som “våldsam, explosiv, smärtsam, full av svärta” är jag inte sen att hålla med. Arvmans röst har jag för övrigt svårt att överhuvudtaget acceptera till en början; det låter som att han hellre hade velat vara med i ett synthband under 80-talet, men efter några genomlyssningar accepterar jag den och inser att den skänker musiken en extra dimension.

Tankarna går direkt till Joy Division och Interpol; en jämförelse som tyvärr är oundviklig, för det är inte mycket nytt under solen som de fem männen i Pen Expers presenterar. Jag är inget fan av vare sig Joy Division eller Interpol, snarare somnar jag när jag hör dem. Till skillnad från de nyss nämnda banden är det något som får mig att tro på det mörka som Pen Expers profeterar om. Trummorna på Drop ger mig rysningar och det instrumentala partiet i avslutande The Letter Song skriker ångest och sömnlösa nätter långa vägar, vilket i detta fall får betraktas som positivt.

Det är ändå något som fattas på detta nio spår långa album som klockar in på knappa 26 minuter. Jag läser på deras hemsida att de nyligen har gått in i studion för att spela in en ny fullängdare och förhoppningsvis håller den en högre lägstanivå än ”Bring on the heartache” som får betraktas som en lite tunn men ändå lovande debut.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Pen Expers (2008-01-01)
Pen Expers (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner