Joyzine.se






Recension - Skiva

Charta 77
Reser sig och bara går (CDs), 2003
Skivbolag: Birdnest Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-10-27
Hemsida: www.birdnest.se/charta

Senaste fullängdssläppet från Köpings stoltheter var ju som bekant inget vidare, med den här singeln revanscherar de sig dock något. Det är lika bra att fastslå direkt att Charta 77 inte är och aldrig mer kommer vara lika bra som under sin storhetstid. Rättar man in sin måttstock efter detta är ”Reser sig och bara går” en samling småmysiga punknummer.

Det inledande titelspåret är en riktigt bra låt med sing-a-long-refräng och en typisk Per Granberg-stämpel över sig. Ett spår som det inte vore orättvist om vi fick höra på radio inom en snar framtid. Uppföljaren till spåret Sandra från ”G8” kan tyckas fantasilös och texten är mest gnällig, men rent musikaliskt är det en trevlig Charta-ballad.

Så här långt känns det som om Charta 77 fått något av en nytändning, men sedan rasar det ihop i tredjespåret Allt eller inget. Introt och verserna är helt enkelt undermåliga och refrängen känns som en pastisch av materialet från lysande ”Världens mest hypade band”, jag tycker inte det är särskilt festligt när band upprepar sig själva.

Sammantaget tycker jag att gubbarna polerar fram en singel som är klart lyssningsvärd och som bör inhandlas om man diggat tidigare material från gruppen. Det är inget världsomvälvande men betydligt bättre än vad jag förväntat mig. Vad jag inte förstår är dock varför de gjort en nyinspelning av den gamla pärlan Ensam kvar som låter i princip likadant som originalet. Med den skillnaden att herr Granberg inte alls har samma inlevelse i rösten. Det känns som att leva på gamla meriter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Charta 77 (2003-01-01)
Charta 77 (2001-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner