Joyzine.se


Recension - Skiva

Carnal Forge
Testify for my victims, 2007
Skivbolag: Candlelight Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-24
Hemsida: www.carnalforge.com

Jag har alltid sett på Carnal Forge som ett band med goda förutsättningar, men som aldrig riktigt nått de höga höjderna. De har så att säga alltid fått spela andrafiol bakom akter som lyckats ta steget till det där lilla extra. ”Testify for my victims” gör inte mycket för att ändra på den uppfattningen. Svenskgänget fortsätter att mangla melodiös deaththrash som är precis lagom upphetsande.

Många var dem som trodde att det skulle gå utför för Carnal Forge när Jonas Kjellgren (numera i bland annat Scar Symmetry) hoppade av som sångare, men i Jens C. Mortensen har gruppen hittat en ersättare som rent av låter bättre. Det är knappast sången som är problemet (om det nu inte är ett extremt lyxproblem att över huvud taget tala i sådana termer när det gäller en skiva som är helt okej och till och med bitvis riktigt bra).

Vad som gör, och som alltid gjort, att Carnal Forge aldrig blir något av de riktiga toppnamnen inom dödsthrashen är komponerandet. De kan skriva tuffa riff och snitsar flera gånger till melodislingor av rang. Men, och det är ett stort men, som hel skiva betraktad är ”Testify for my victims” för enkelspårig. Det är svårt att skilja låtarna från varandra. Så har det varit varje gång gänget frestat med ett nytt skivsläpp.

Mönstret återupprepar sig alltså. Jag njuter av Carnal Forges goda intentioner, diggar den hemtrevliga dödsthrashen i några låtar och konstaterar sedan att inte heller ”Testify for my victims” kommer lämna några bestående men.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Resistance
Carnal Forge (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner