Joyzine.se


Recension - Skiva

Carnal Forge
The more you suffer, 2003
Skivbolag: Century Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-04-21
Hemsida: www.carnalforge.com

The Haunted är utan tvekan Sveriges thrashband nummer ett, men Carnal Forge låter onekligen intressant. ”The more you suffer” är gruppens fjärde fullängdsansträngning och de har renodlat ett sound som är någorlunda eget. Det faktum att plattan inte är inspelad i varken Fredman, Sunlight eller Abyss (som nästan allt annat svenskt inom genren) utan i Studio Underground hjälper också till att särskilja plattan något.

Carnal Forge har en välavvägd blandning mellan melodier och aggression som imponerar, framförallt tilltalas jag av Jonas Kjellgrens röst som har den desperata touchen som kan höja låtar på egen hand. Det som ligger bandet något i fatet är bristen på variation. Alla snygga melodier och fräna riff till trots trampar samtliga låtar på skivan iväg i samma riktning. Jag har även efter flera lyssningar svårt att skilja låtarna från varandra.

Men här skall inte klagas allt för mycket. ”The more you suffer” är en tuff skiva som skänker en hel del ljus (!) åt vardagen. Även om den nog inte blir ihågkommen i generationer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Resistance
Carnal Forge (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner