Joyzine.se


Recension - Live

Kelis
Hultsfredsfestivalen
2000-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.kelis.co.uk

Det kan tyckas som om soulsångerskan Kelis blivit lite malplacerad när hon sätts på den stora scenen på en festival som annars domineras av rockband. Frågan inför konserten var väl egentligen om det skulle komma någon publik över huvud taget. Till en början såg det ganska tunt ut i publikleden men ju närmare konsertstart vi kom desto mer folk strömmade det till. När Kelis väl kom upp på scenen var det riktigt gott om folk framför den.

Soul som spelas på radio brukar jag tycka är träig, torr och innehållslös. En trummaskin mal på och någon med vacker röst sjunger och stönar fram en text som allt som oftast är ganska IQ-befriad. Det samma gäller för flertalet av Kelis låtar och därför hade jag inga större förhoppningar inför konserten. Det visar sig dock vara helt fel att vänta sig den sortens ointressanta sound. Kelis har ett kompband - till största delen bestående av kvinnor - med sig och de ser med bas, elgitarr och riktiga trummor till att ljudbilden blir stökig och riktigt rockig.

Kelis är på gott humör när hon studsar runt på scenen och sjunger sina låtar. Med sig har hon en manlig rapare som då och då gör små gästinhopp och hela tiden ljuder tre sköna stämmor från de tre körtjejerna. De flesta låtarna känns hittiga när de framförs live och publiken hoppar och sjunger som på en rockkonsert. I slutet av setet exploderar tillställningen. Kelis påannonserar Caught out there (I hate you so much right now) och sen är det bara hundra procent ös som gäller och det är riktigt bra underhållning. Ifall fler soulartister kunde ståta med ett så här bra liveljud skulle jag mycket väl kunna tänka mig att forska djupare i genren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Augustibuller 2006
Depressive Art

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner