Joyzine.se


Recension - Skiva

The Bright And Shiny
I've got love, 2005
Skivbolag: Elektrofuzz
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-06
Hemsida: www.myspace.com/thebrightandshiny

The Bright And Shiny skulle lite käckt kunna beskrivas som den felande länken mellan The Smiths och Depeche Mode . Musiken är djupt rotad i synthscenen – utan att bli allt för invecklad eller svårbegriplig – och sånginsatsen låter så mycket Morrissey att man lätt skulle kunna missta sig.

De två infallsvinklarna kompletterar varandra på ett i mina öron tillfredställande sätt. Utan att bli vare sig sockersöta, depressiva eller upproriska lyckas The Bright And Shiny låta engagerade. ”I’ve got love” fungerar som en liten push, en stunds toner som kan rädda en dag. Självfallet beroende på lyssnarens sinnesstämning, men ändock en mycket god egenskap hos en skiva.

Det smygs in lite Pet Shop Boys -synthar, flörtas lite med den sentida svenska popscenen och är mitt i sitt elektroniska pumpande väldigt lätt att ta till sig. Även om det finns krusiduller här och var går musiken in utan att man måste koncentrera sig för att förstå. Något som faktiskt kommer som en överraskning. Jag tror att bandet egentligen vill vara svårare än vad de i själva verket är. Det ska vi som lyssnare vara glada för.

I längden tenderar dock ”I’ve got love” att bli lite seg. Några fler flippade utbrott hade varit att önska framför såsiga halvballader. Men det är bara att plocka russinen ur kakan och vara nöjd med det som bjuds.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner