Joyzine.se


Recension - Demo

Tremor Tones
#4
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-04-06
Hemsida: www.tremortones.com

Här har vi ingenting annat än en Göteborgsk variant av Placebo. Framförallt i öppningsspåret All or nothing är det otroligt likt det svensk/brittiska bandet. Främst är det sången som påminner väldigt mycket om Brian Molko hela demon igenom, men även musiken pumpar på i ett typiskt Placebo-rockigt distlandskap.

Det är självklart att det är orättvist att jämföra Tremor Tones med Placebo, men det är omöjligt att inte göra det när de låter så lika. Och i den jämförelsen räcker Göteborgarna inte till. Visst är de på sätt och vis ett bra rockband, men de lyckas aldrig få till samma nerv och känsla som Molko och co.

Bandet skriver att de med inspelningen ville fånga sin explosivitet och energi. Att få det att vara lika vibrerande som ett liveframträdande. De har lyckats bra med det. ”#4” svänger och känns så där skönt ärlig, men det fäster aldrig riktigt. Jag kan tänka mig att Tremor Tones blommar upp live, genom hela sin demo lyckas de dock inte vara helt intressanta. All or nothing är dock – hur mycket Placebo den än låter – en riktigt bra låt. Sämre förebilder kan man definitivt ha!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner