Joyzine.se


Recension - Demo

Sue
Ordinary day
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-02-07
Hemsida: www.suemusic.com

Till en början upplevs Sue från Växjö som ett glatt poprockgäng som trycker gasen i botten och bara svänger. Det är dock ett sviktande intryck. I en låt framstår orkestern som en formidabel akt. Sen framkommer bristerna.

Visst är det ett eftersträvansvärt mål att ha ett eget sound. Men inte till den grad att man bara skriver en låt. Jag har ärligt talat ganska svårt att hålla isär låtarna på ”Ordinary day”. Samtliga fyra låter i stort sett identiskt. I alla fall i mina öron.

Själva soundet i sig är det inget fel på. Den lättsmälta upptempo popen sätter sig som tuggummi i huvudet. Men jag får känslan av att det här är för mycket ungdomlig entusiasm och för lite eftertanke. Sue målar in sig själva i ett hörn genom att inte inse sin likformighet. Med fyra års existens borde de ha kommit längre med uppgiften att hitta sig själva och sin ultimata form.

Men jag tänker inte vara för hård. Det handlar ändå om ett förhållandevis ungt gäng och spelglädjen är det inget fel på. Om gänget bara förmår hitta en mer intressant och varierad form för sin musik kan de bli en akt att räkna med. Något i stil med The Straydogs. I Fredrik Erlandssons heliumfärgade sånginsats har de om inte annat en småtuff särprägel.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Depressive Art
Årets bästa 2013 enligt Ricky Holmquist
Suede (2011-07-14)
Reissue ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner