Joyzine.se


Recension - Demo

Radiohandtag
Return
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.radiohandtag.info.se

Det verkar finnas många musiksugna ungdomar med rockstjärnedrömmar i Närke. Näst till rakning är unga Radiohandtag som bildades i Askersund och spelade in denna sin debutdemo i Örebro.

Rockstjärnedrömmen lever helt uppenbart. ”Return” låter ofärdig, den låter replokal och fritidsgårdsspelningar, men det finns ett klös och bett i musiken. Det sprutar energi om bandet när de i titelspåret gör sin take på grunge och i sin första låt någonsin – Suffering – låter som ett pojkigt Mando Diao och rockande David And The Citizens på samma gång. Hela tiden med Wannadies kaxighet i bagaget.

”Return” är förstås mest en bagatell och den avslutande balladen Sound of nothing låter mest pliktskyldig. Men för att komma från ett gäng ynglingar som knappt ens börjat gymnasiet (biografin berättar om hur de gick ut klass 9E tillsammans) är det riktigt skoj. Spelglädje och entusiasm betyder så otroligt mycket.

Några rockstjärnor är Radiohandtag förmodligen inget ämne för att bli. Men inte minst Suffering lovar att det säkerligen kommer att dyka upp mer god musik från gnällbältet. Mer produktion och mindre fritidsgård och det kan bli helt klart kul.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner