Joyzine.se


Recension - Demo

Grace.Will.Fall
Yesterday never came
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-07-20
Hemsida: www.gracewillfall.com

Alla hardcoreband går någon form av balansgång. Vissa ramlar in i gnälligt emomanglande medan andra anammar mer straight edge-doftande domäner och nöjer sig med att kort och gott mangla hardcore. Påfallande många glider dock in i den fåra där metalelement tillåts utgöra en stor del av musiken. Grace.Will.Fall är ett av dem. På gott och ont.

Egentligen är det mer produktionen än själva musiken som får ”Yesterday never came” att låta hardcore. Det bjuds på mycket tuggande metalriff och ett upplägg som doftar mer Machine Head mixat med en gnutta System of a Down än låt säga Raised Fist eller Complete. Bortsett från Uffes utmärkta skriksång då förstås.

Grace.Will.Fall fungerar bra på engelska, men det är i demons enda svenskspråkiga visa Alla bara skriker som det tänder till på allvar. Jag får behagliga Sengaija-vibbar och diggar stenhårt. Än en gång bevisas det vilket utmärkt språk svenskan är att nyttja i arg hardcore.

Tyvärr tycker jag låtmaterialet på demon ät lite klent. Bortsett från nämnda urladdning saknas de där riktiga höjdpunkterna. När ett band kommit så långt som smålänningarna faktiskt har räcker det inte längre med enbart kompetent framförande. Det behövs något mer, något extra för att locka fram de största lovorden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

M:40/Grace.Will.Fall (2006-01-01)
Grace.Will.Fall ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner