Joyzine.se


Recension - Skiva

Grace.Will.Fall
Second Album, 2009
Skivbolag: Midsummer Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-20
Hemsida: gracewillfall.com

Sedan dag ett har Grace.Will.Fall lagt största vikt vid att vara svängiga. Det här är femte gången jag skriver om gruppen (första var 2003 och demon ”Fury is for the weak”) och de har hela vägen varit en garant för att rockpartier beretts plats i de annars ganska hårdföra hardcorekompositionerna. Experiment med ett mer metalbaserat sound må ha passerat revy och gaphalsen Ulf Blombergs skägg har växt sig mustigare och mustigare, men det grundmurade svänget har alltid funnits där.

Det är naturligtvis ingenting som förändrats till ”Second Album”. Däremot är det en ganska logisk fortsättning på det två år gamla debutalbumet. Då valde smålänningarna bort de mest djärva dragen från sin tid som demoakt och satsade på säkrare, mer raka hardcorekort. Det gör de här också. Lite banjo och mandolin får vi oss förstås till livs, men inte i någon sådan mängd att det någonsin är i närheten av att rubba kompositionsgrunden. Grace.Will.Fall cementerar sig mer och mer som ett stabilt, men lite ospännande hardcoreband.

Jag har svårt att bestämma mig för om jag ska vara nöjd med den habila hardcore jag får eller besviken över att bandet fortfarande inte visat att de kan bli det excellenta gäng demotiden en gång lovade. Förmodligen är sanningen något mellanting. Men en sak kan man aldrig ta ifrån Grace.Will.Fall och det är att de svänger mer än de flesta andra på scenen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Grace.Will.Fall ()
M:40/Grace.Will.Fall (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner