Joyzine.se


Recension - Skiva

Grace.Will.Fall
S/t, 2007
Skivbolag: Guideline Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-17
Hemsida: www.gracewillfall.com

Jag har haft äran att följa detta gäng, ursprungligen stammande från Jönköping, under en längre tid. Genom demoinspelningar och 7or har de hela tiden visat sig ha något lite extra att erbjuda. Grace.Will.Fall har varit en garant för rockbestyckad hardcore med både finess och känsla.

Med andra ord borde debutalbumet, som nu äntligen släpps löst fem år efter starten, vara något alldeles extra. Tyvärr är det inte alls så. Orkestern som numera även innehåller medlemmar som räknar Linköping som hem, tycks ha gått i en negativ bana. Istället för att växla upp och helt förlösas på debuten har gänget bytt ner sig.

Anledningen till att jag räknar ”Grace.Will.Fall” som en besvikelse är att bandet plötsligt nöjt sig med att låta standardmässigt. Istället för att vara utmanande och framåtskridande så som jag förväntat mig nöjer de sig med att smiska klen hardcore som vilket annat gäng som helst. Särprägeln och upptäckarlusten är plötsligt som bortblåst.

Jag har ofta stått först i kön för att hylla Ulf Blombergs sång, men även han är en skugga av sig själv här. På sin höjd låter han som en något svagare variant av Tompa Lindberg under dennes Skitsystem-period (eller varför inte som i At The Gates-klassikern Bister verklighet?). Grace.Will.Fall kommer kanske ha lättare att blidka de kräsna hadrcorepuritanerna på detta vis, men särskilt spännande är de då inte.

Nu är den självbetitlade debuten självklart ingen dålig platta. Grace.Will.Fall piskar sin furiösa hardcore kompetent och har flera poänger. Tolv stenkrossar på 32 minuter är exemplariskt. Men jag sörjer när ett band som borde vara exceptionellt sällar sig till att bara vara vanliga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

M:40/Grace.Will.Fall (2006-01-01)
Grace.Will.Fall (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner