Joyzine.se


Recension - Skiva

Joel Regal
The Peter Pan Syndrome, 2011
Skivbolag: Penguins Vs Shark/Ditto Music
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2011-06-12
Hemsida: www.joelregal.com

Joel Lager har lämnat punken och bandet NEMAS bakom sig, vänt på efternamnet och spelat in en trespårssingel med akustiska låtar. Resultatet är artistnamnet Joel Regal och ”Peter Pan Syndrome”. Tro dock inte att det låter som den gamle punkaren Thåströms förvandling på ”Skebokvarnsv. 209”, det här är inte rödtjut och svårmod, snarare avslagen folköl och sena efterfester.

Joel Regal har några snygga melodier på lager men det håller inte för att övertyga mig. Alltför ofta blir det festtrubadur av det hela. Men jag tycker inte att han ska misströsta, det finns många gamla punkare där ute som törstar efter något lite softare till efterfesten, där kan Joel Regal absolut hitta sin publik.

Texterna kretsar kring fest, turnéliv och en önskan om att aldrig växa upp. Joel lyckas pendla mellan ganska humoristiska iakttagelser och trötta klyschor. Inget fel med det då jag inte tror att han har några större poetiska ambitioner, han vill underhålla och sammanfatta några schyssta anekdoter och intryck från det vilda turnélivet.

Jag önskar Joel Regal all lycka i framtiden, men den här gången står dock i alla fall jag över.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner