Joyzine.se


Recension - Demo

Dust
Ready to rock
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-25
Hemsida: -

Det är alltid vanskligt med för många låtar på en demo. Jag spelade själv i min ungdom i ett band som med stora ambitioner och lite eftertanke gav sig på att göra en tiospårsdemo. När jag lyssnar på den idag kan jag fortfarande höra prylar som är riktigt bra. Grejer som skulle kunna funka på vilken nivå som helst. Men runt omkring hopas onödigt och trubbigt material i överflöd.

Precis samma sak är det med Dust. Nu är de betydligt bättre än mitt gamla garagegäng, det ska sägas. Men fenomenet är exakt detsamma. Dust kunde inte skiljas från någon av sina tio låtar och ”Ready to rock” låter därefter. Kvaliteten är klart ojämn och många melodier låter precis likadant. Det är synd, för i grunden har Dust en bra idé att luta sig tillbaka på.

Duon presterar svulstig rock som många gånger seglar iväg mot hårdrockens domäner. Här finns riff och välarrangerade passager som så väl Motörhead som sentida Metallica skulle ha kunnat applådera. Med ett lite mer selektivt sinne i urvalsprocessen hade det kunnat bli en högkaratig hitdemo. Nu måste man som lyssnare plocka russinen ur kakan.

Att Dust sedan är en duo utan trummis gör faktiskt inte så mycket i det här fallet. Trummaskinen låter inte alls lika anskrämlig som brukar vara fallet. Det faktum att sångaren Michael Pantzar dessutom låter som en yngre variant av Tungstens Al Hodge vet jag inte alls hur jag ska förhålla mig till. Coolt eller bara vedervärdigt? Välj själva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

En trogen Emmabodabesökare säger: Vad fan gör jag här?
Eksjö Stadsfest 2014
Industrin ()
To Dust (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Johan, 2008-04-25 11:20:32 (90.227.17.104)

Det här var inte igår! Kul att läsa igen, sitter o lyssnar igen demot igen för första gången på länge och kan inte annat än att hålla med om att några låtar skulle plockats. Nu för tiden har dust utvecklats framåt o skaffat trummis. Bara sångare o basist som egentligen saknas. www.myspace.com/dustexperience

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner